top of page

Produkter

Destillerivisitten:

 

Lær hvordan man lager eplebrennevin - lovlig! Vær med å kontrollere eikefatene, si din mening og bli med å skape historien om norsk eplebrennevin. Destillerivisitten er egnet for bursdager, vennegjenger, firmautflukter, utdrikningslag og vinklubber, og passer best for grupper fra 2 til 15 personer. Destillerivisitten varer en times tid og vel så det, (Fra kr. 200,- pp./min. kr. 1200,-) og det beste er at man kan kjøre hjem etterpå, kun beruset av ekte eplevelser. Send en epost til tor@eple.no, og bli klokere.

Destillat er blankt som vann etter destillasjon. Destillatet tar farge fra fatene avhengig av fattype og lagringstid.

Clarendons BRENNEVIN:

På grunn av reklameforbudet har Eplegårdens alkoholholdige produkter et eget merkenavn: "Clarendon". Produktene selges til skjenkesteder og til polets hyller. Det er mulig å smake ved besøk på Eplegården, vi har ordinær skjenkebevilling. Ta gjerne kontakt for mer informasjon: tor@eple.no

Clarendons GIN - Tilgjengelig nå i hyllen på polutsalg i Asker kommune

  • Volum:  0,7 liter 

  • % alkohol:  47

  • Opplag: 2022: 422, 2023: 230, 2024: 288

  • Pris på polet: Kr. 727,- (2024)

  • Polets utvalg: Tilleggsutvalget.

  • MERK: IKKE mulig å bestille, selges kun fra hyllen på polet. Det er hver enkelt butikksjef som bestemmer om våre produkter skal være i hyllene på polene i Asker. Dette styres som oftest av etterspørsel. Ta kontakt med betjeningen om produketet mangler på ditt lokale Asker-pol.

  • Polets lenke til produktet som viser antall og sted tilgjengelig

Les også omtaler og tips her: https://altomgin.no/?s=clarendon

Clarendons Gin 2020.jpg

Clarendon NAVY Gin 59,7 %
Tilgjengelig på Spesialbestilling, kun til polutsalget på Sætre, Asker kommune

  • Volum:  0,7 liter 

  • % alkohol:  59,7

  • Opplag: 2023: 99 fl.

  • Pris på polet: Kr. 959,70 (2023)

  • Polets utvalg: Spesialbestilling

  • MERK: Varen kan bestilles ved å laste ned og fylle ut DETTE SKJEMAET (word-dokument) og eposte det til spesialbestilling@vinmonopolet.no. Skjemaet er langt på vei ferdig utfylt, pass på å ikke endre allerede oppgitte verdier. OBS: Du får en e-post når varen kan hentes KUN på polutsalget på Sætre i Asker kommune.

  • Det er også mulig å smake produktet ved å ta seg en tur til Eplegården! 

Clarendon GIN Navy.jpg

Produksjon og historie

Historien om norsk eplebrennevin er særdeles kort. Det er ikke så rart, siden produksjonsmonopolet for brennevin falt så sent som i 2005. For at det skal passe til norske ganer, lagres brennevinet på eikefat. 

Eplegården startet med produksjon av alkoholholdig drikke i 2011, i all hovedsak brennevin basert på eple. Året etter, i mars 2012,  ble det første destillatet lagt på eikefat. Det betyr at mye av vårt eplebrennevin allerede har over 12 års fatlagring.

 

Eplegården har ingen ambisjoner om å bli store i hyllene til Vinmonopolet. Vi er og blir et lokalt produkt, og stiller inn på en produksjon på mindre enn 1000 flasker per år, hovedsakelig til restauranter og serveringssteder, men også noe til lokalt vinmonopol. Vi serverer også brennevin på Eplegården ved bestilte omvisninger og arrangementer.  

Litt mer om produksjonen:

 

Vi setter ca 5000 liter med eplemost til gjæring hver høst. Det blir til eplesider med en alkoholstyrke på ca 4,5 volumprosent alkohol. Eplegårdens destilleri har en kapasitet på 125 liter eplesider per runde. Det vil si at vi må kjøre ca 40 runder. Dette skjer hovedsakelig i november til januar. Vi kan kjøre 3 runder hver dag. Dermed ender vi opp med ca 200 liter med et destillat som holder ca 80 volumprosent alkohol. Vi justerer alkoholstyrken med avkalket vann fra lokal kilde, silt gjennom Storsands morene. Destillat som skal på eikefat blir egalisert, dvs. blandet med hverandre til et homegent destillat, før det blir fylt på ulike typer fat. Dermed får vi ulike nyanser av det samme destillatet, avhengig av fattype.  

Clarendons Epleakevitt - 2024

Lansering 6. desember 2024, Asker kommune

  • Volum:  0,5 liter 

  • % alkohol:  40

  • Opplag: 2018: 130 fl. 2019: 130 fl. 2020: 270 fl. 2021: 299 2022: 363 fl. 2023: - . 2024: 128 fl.

  • Pris på polet: Kr. 795,- (2022-2023)

  • Polets utvalg: Tilleggsutvalget.

  • MERK: IKKE mulig å bestille, selges kun fra hyllen på polet. Det er kun 128 flasker tilgjengelig, og vi leverer kun til polutsalg i Asker kommune. Det er mest sannsynlig at produktet finnes på Eplegårdens nærmeste polutsalg: Sætre. Det er det enkelte polutsalget som selv bestemmer om varen skal tas inn i hyllen.

  • Det er også mulig å smake produktet ved å ta seg en tur til Eplegården! 

  • Clarendons Epleakevitt er en annerledes akevitt med tydelig epletoner. Likevel er det norsk karve som regjerer på toppen av smaksbildet. Akevitten passer utmerket til ribbe på julaften, eller som en kaffe avec.

  • Polets lenke til produktet som viser antall og sted tilgjengelig

Clarendons epleakevitt 2020.jpg

Flaske og etikett

kommer etterhvert :)

Clarendons Eplebrennevin - tappes i 2026?

  • Volum:  0,5 liter 

  • % alkohol:  40-42

  • Opplag: Blir bestemt senere, ca 300 fl. 

  • Antall tilgjengelig på polet: 0

  • Pris på polet: Ca. kr. 1400,- 

  • Polets utvalg: Tilleggsutvalget, kun til pol i Asker kommune

  • Ikk emulig  å bestille

Eplebrennevin produseres utelukkende av eple, og har vært lagret på eikefat på Eplegården siden 2012. Målet er å lage Norges beste "eple-avec". Mange spør om smak i forhold til Calvados. Vi har ingen ambisjoner om å kopiere calvados-stilen, men heller satse på norske råvarer, destilleringsteknologi og gode fat. Tiden vil vise hva som blir "den norske smaken".

.

NAVNET PÅ VÅRT BRENNEVIN: Tippoldefar Alfred Clarendon var reder og sjøkaptein med hjemmehavn i Drøbak ved Oslofjorden. I 1902 solgte han skutene og kjøpte Eplegården Storsand Søndre i Hurum, på den andre siden av sundet, der frukt og foredling raskt ble en viktig næring. Over 120 år etter destillerer vi eplesnaps av egne epler i låven som kapteinen bygget.  

Om alkohol og skadevirkninger, hentet fra www.helsenorge.no:

 

Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Å drikke alkohol er likevel forbundet med helseskader, både i forbindelse med enkeltepisoder og ved høyt forbruk over tid. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller.   

 

Les mer om skadevirkningene av alkohol her

bottom of page