Våre epler...
Eplet er myteomspunnet som ingen annen frukt, og er med i verdenshistorien fra Adam og Eva, via Wilhelm Tell til suksessrike datamaskinleverandører! For oss på Eplegården er eplet en livsstil, et ikon og (eple)kjernen i vår virksomhet gjennom 5 generasjoner. Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen.
Eplegården har ca 2500 epletrær fordelt på følgende sorter, listet noenlunde etter modningstid:
-
Transparent Blanch - Mange kaller det glasseplet.
-
Katinka - Mild smak av sommer
-
Discovery - Populært "butikkeple", ikke uten grunn!
-
Katja - Tidlig i sesongen, men kraftig smak, god til eplemost
-
Zari - Nykommer med spennende smak, tidlig i sesongen
-
Asfari - Smaker honning!
-
Nanna - Spennende og saftig!
-
Aroma - Norges største kommersielle sort, bærer sitt navn med rette!
-
Aroma Ylvisåker (Økologisk) - En rød variasjon til fruktfatet!
-
Tohoku - Japansk nykommer!
-
Fillippa - Smaken av bestemors hage, fantastisk eplemost!
-
Karin Schneider (Økologisk) - Rødt juleeple, eksklusiv most...
-
Ribston Pippin- Alle eplers stygge andunge. Den ultimate eplevelse!
-
Elstar - Nyplanting med HØYT potensial! Vintereple!
-
Boggie - Elstarkloning med super smak
-
Rubinstep - Holder LENGE, med sprø og frisk smak hele veien
Lag din egen Eplegløgg...
1 liter eplemost med fruktkjøtt, gjerne av Aroma eller Gravenstein. Varm opp til 80 grader, og tilsett 2 cm vaniljestang, en passe stor hel kanel (5cm...), 10 nellikspiker og et laurbærblad. La krydderet trekke i 30 minutter, og server med rosiner og mandler. En sukkerskål kan også settes frem, men burde ikke være nødvendig. Veplekomme!