Våre epler...

Eplet er myteomspunnet som ingen annen frukt, og er med i verdenshistorien fra Adam og Eva, via Wilhelm Tell til suksessrike datamaskinleverandører! For oss på Eplegården er eplet en livsstil, et ikon og (eple)kjernen i vår virksomhet gjennom 5 generasjoner. Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen.

  

Eplegården har ca 2500 epletrær fordelt på følgende sorter, listet noenlunde etter modningstid:

  

  • Transparent Blanch - Mange kaller det glasseplet.

  • Katinka - Mild smak av sommer

  • Discovery - Populært "butikkeple", ikke uten grunn!

  • Katja - Tidlig i sesongen, men kraftig smak, god til eplemost

  • Zari - Nykommer med spennende smak, tidlig i sesongen

  • Asfari - Smaker honning!

  • Nanna - Spennende og saftig!

  • Aroma - Norges største kommersielle sort, bærer sitt navn med rette!

  • Aroma Ylvisåker (Økologisk) - En rød variasjon til fruktfatet! 

  • Tohoku - Japansk nykommer!

  • Fillippa - Smaken av bestemors hage, fantastisk eplemost!

  • Karin Schneider (Økologisk) - Rødt juleeple, eksklusiv most...

  • Ribston Pippin- Alle eplers stygge andunge. Den ultimate eplevelse!

  • Elstar - Nyplanting med HØYT potensial! Vintereple!

  • Boggie - Elstarkloning med super smak

  • Rubinstep - Holder LENGE, med sprø og frisk smak hele veien

Lag din egen Eplegløgg...

  

1 liter eplemost med fruktkjøtt, gjerne av Aroma eller Gravenstein. Varm opp til 80 grader, og tilsett 2 cm vaniljestang, en passe stor hel kanel (5cm...), 10 nellikspiker og et laurbærblad. La krydderet trekke i 30 minutter, og server med rosiner og mandler. En sukkerskål kan også settes frem, men burde ikke være nødvendig. Veplekomme!

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom