top of page

Våre epler...

Eplet er myteomspunnet som ingen annen frukt, og er med i verdenshistorien fra Adam og Eva, via Wilhelm Tell til suksessrike datamaskinleverandører! For oss på Eplegården er eplet en livsstil, et ikon og (eple)kjernen i vår virksomhet gjennom 5 generasjoner. Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen.

  

Eplegården har ca 2500 epletrær fordelt på følgende sorter, listet noenlunde etter modningstid:

  

  • Transparent Blanch - Mange kaller det glasseplet.

  • Katinka - Mild smak av sommer

  • Discovery - Populært "butikkeple", ikke uten grunn!

  • Katja - Tidlig i sesongen, men kraftig smak, god til eplemost

  • Zari - Nykommer med spennende smak, tidlig i sesongen

  • Asfari - Smaker honning!

  • Nanna - Spennende og saftig!

  • Aroma - Norges største kommersielle sort, bærer sitt navn med rette!

  • Aroma Ylvisåker (Økologisk) - En rød variasjon til fruktfatet! 

  • Tohoku - Japansk nykommer!

  • Fillippa - Smaken av bestemors hage, fantastisk eplemost!

  • Karin Schneider (Økologisk) - Rødt juleeple, eksklusiv most...

  • Ribston Pippin- Alle eplers stygge andunge. Den ultimate eplevelse!

  • Elstar - Nyplanting med HØYT potensial! Vintereple!

  • Boggie - Elstarkloning med super smak

  • Rubinstep - Holder LENGE, med sprø og frisk smak hele veien

Lag din egen Eplegløgg...

  

1 liter eplemost med fruktkjøtt, gjerne av Aroma eller Gravenstein. Varm opp til 80 grader, og tilsett 2 cm vaniljestang, en passe stor hel kanel (5cm...), 10 nellikspiker og et laurbærblad. La krydderet trekke i 30 minutter, og server med rosiner og mandler. En sukkerskål kan også settes frem, men burde ikke være nødvendig. Veplekomme!

bottom of page